Om 2 veckor!

Vilken helg! Den har både varit lugn o inte "lugn" hehe.
I fredags ja jag hos Alexandra me emila o en tjej till. En bra fredag! =)

Igår blev det mest en massa åkande.. 
Först åkte jag hem till mig i tumba och hämtade mitt x väska som han ville ha tillbaka.
Skulle sen ha träffat honom i stan men på tåget sa han att han inte skulle hinna i tid så åkte ända till häggvik och mötte hans mamma där, fick tillbaka min gamla dator.

Tror ni jag fick ett tack för att ja åkte ca 40 min nästan ända fram till hans mamma där alex befann sig? 
Knappast!  Och då va det trots allt han som verkligen ville ha tillbaka den där väskan, min dator bryr ja mig inte så mkt om... 
Jag är för snäll helt enkelt..
Det tog mkt tid att åka för att lämna en sak som tog 1 min , sen blev det massa strul med pendel.
Skulle sen ha åkte till Hannes men eftersom Hanes kompis va där så tyckte han att ja kanske kunde sova i tumba istället.
Men eftersom jag i princip har alla mina saker hos hannes, smink, hårborste, dator t ex så fick jag åka dit först för att sen vända och åka tillbaka till tumba. Ja va här 21,30..

Det kändes konstigt att sova här. Och jag gillar det inte!
Det är något obehagligt med den här lägenheten som gör att ja inte vill va här eller sova.. sov nog bara några timmar..
Men om två veckor flyttar ja:D Ni kan inte ana hur mkt jag faktiskt längtar!*
I morgon ska jag få se lägenheten och skriva kontrakt!:D

Dagen har spenderas med att hämta banankartonger från ica, fick dock bara med mig 3 st så packade ner lite i köket och bokhylla.. men det syns knappt.
Sjukt mkt saker man har och ändå har jag rensat massa...
Tänkte ganska snart åka till älskling igen, vilket känns sjukt bra! Jag tkr inte om att va här.. Det känns långt ifrån mitt hem just nu.

Är lite seg på att åka eftersom jag inte vet när hannes kompis åker och jag vill inte direkt vara i vägen.
Tänkte ta mig till tumba o kolla lite iaf, och ev sätta mig på något cafe med en cafe o läsa lite inför semenaiumet i morrn.. Börjar iaf 13:D
Hemtentan närmar sig, vilket faktiskt gör mig ganska nervös:S

Jag är trött på att vara trött

Haha vet ni? Jag grät för en stund sen framför min pojkvän pgr av tröttheten.
Jag brukar inte gråta sådär, jag är inte den typen, men jag va så himla ledsen att ja jämt ska känna mig så trött när jag har massa att göra som t ex plugget.
Jag behöver ha koncentration till 1000 % och jag vill så gärna fixa skolan nu! Därför känner jag mig så stressad eftersom jag är så trött och inte orkar fokusera på skolan så som jag vill...

Det kändes dock.. så fel på något sätt att gråta över trötthet...
Men förhoppningsvis får jag reda på mina blodresultat om några dagar. Då får jag reda på varför mitt blodvärde sjunkit så mkt på några månader. Jag vill bli pigg igen.

Nu har jag piggnat till lite iaf, men har en heldel att läsa.
Som tur är har vi föreläsning i morrn om detta, så lite översiktsläsning bör räcka för att ja ska förstå det väsentliga :)

Idag är kanske ingen bra dag.. o ja mår illa av för mkt kaffe ! Man kanske borde testa koffeintabletter?

Trött....

Jag somnade sittandes med datorn i knät ganska nyss..
Jag har inte tid o va trött.
Nu ska det skrivas och läsas en massa.

Kaffe, jag antar att de får bli min räddning den här kvällen .
puss


Blodprov

Just nu har jag tryckt i mig ca 1 miljon köttbullar! och jag har känslan av att jag "aldrig" mer vill äta det just nu..:S
Uhhh. men det va gott så länge de va det^^

Nu är jag mätt, nyduschad me en kaffe brevid mig. dags o börja läsa fast jag mkt hellre vill sova..
Men jag har inte tid o va trött, för mkt att göra o tänka på nu.

Lämnade en massa blodprover idag iaf! kan inte säga att ja fick reda på nått idag, hon kunde inte direkt säga vad hon trodde mitt dåliga blodvärde berodde på.. Får vänta några dagar tills proven är klara.

Jag ringde till dem som håller i lägenheterna i riksten idag=)
På måndag får jag kolla på lägenheten, även om jag säkert vet att den duger bra för mig så känns det bra att ha kollat på den innan jag skriver på kontrakt=)
Jag längtar efter att packa ihop min nuvarandra lägenhet o börja på nytt! funderar på o börja smått med packningen redan i helgen då veckodagarna kommer vara svåra att ha tid o packa.

På lördag ska jag föresten träffa mitt svin till x... jag ska få min dator o han sin väska.
Jag kan inte direkt säga att jag ser framemot det. Men efter det kommer jag inte behöva träffa honom något mer, vilket känns skönt, underbart, jäkligt bra!


Studentlägenhet!:D

Sorry att jag inte har uppdaterat på ett tag, jag tänkte först skriva att det inte hänt så mkt efter senast jag skrev. Men idag hände det lite saker=)

1. Jag fick äntligen tid på vårdcentralen i morrn kl 09 =) Skönt o kolla upp mitt blodvärde så kan jag förhoppningsvis bli piggare o mindre yr o illamående sen !:P

2. Jag fick en studentlägenhet idag! 20 kvm ,3200 i månader, omöblerad:P Studentlägeheten ligger i samma område där min fina pojkvän bor, men på en annan gata ca 5 min bort.
Det kommer kännas lite små konstigt att bo så nära varann, men jag tror vi kommer att kunna hålla vårt "space" ändå o inte ses varje dag... Det är ju sånt man kan tänka på. Vi kommer ju kunna sakna varann om vi ser till att inte ses varje dag! Jag tror man vänjer sig att avståndet dock blir¨väldigt nära.
Riksten va egentligen det lättaste stället o få studentlägenhet på. O jag va tvungen o få en innan agustie då jag måste flytta ut från min lägenhet i Tumba. O ni som vet men jag är vet att möjligheten för mig att flytta hem igen inte är likadan som för dem flesta som bott hos sina föräldrar. Det blir liksom inte samma sak när man bott hos en fosterfamilj.  
Sååå! Hade jag känt att möjligheten va helt ok att få i flemingsberg eller någon annanstans så hade jag kanske väntat. Men det är bara i Riksten det verkar bli lediga lägenheter. Men jag är glad =)


Idag har det vart skola o jobb. Tog en mysig o kall promenad till Riksten sen från Tullinge med älskling=)
Blev rätt pigg av det. I morrn är jag ledig så då väntar vårdcentralen o ett bankärende och plugg !

Nu ska jag fixa lite inför lite val till praktiken o sen se film med Bejbii.
Pussss*


Sjukt irriterad!!

PÅ vem?? Tumba vårdcentral.
Det går inte att få kontakt med dem, ringer man så säger dem att dem ska ringa en speciell tid. 1 timme går o dem har fortfarande inte ringt. Man ringer igen o gör samma sak, dem säger en tid dem ringer o timmarna går och dem ringer inte. Man ringer igen o försöker få tag på någon man kan prata med vilket va totalt omöjligt.

Ja! Tumba vårdcentral är värdelös och jag är irriterad och och det känns som att ja skiter att kolla upp det här nu.
Jag är van att va yr, trött o illamående vid det här laget . Så det är lungt. Jag klarar mig ändå. Awww.
Jag har inte tid försånt här, jobbet terrar mig, samtidigt som det är mkt i skolan. Jag vet bara att får jag hjälp med mitt dåliga blodvärde så kommer jag må¨mkt bättre sen!.. och jag kommer ha lättare att koncentrera mig i skolan.

Men nästa vecka är full med skola o jobb. Jag har inte tid helt enkelt :( Stupid!

 

 


Vad är kunskap o hur kan den användas?

Det satt jag och lyssnade på i 2 timmar idag. Men det va rätt intressant =)
Men när vi började komma in på det där med universum o på vilket sätt det skulle va rätt /absolut kunskap att universum är oöndligt osv.. så blev det lite knas i min hjärna.

Man kan ju egentligen inte på nått sätt säga att universum är oändligt, det är bara nått forskare kommit fram till genom vetenskapen, men det finns ju egentligen inga direkta bevis på att det skulle vara så. Så är det kunskap då? om det är ett påstående. Är det absolut fakta? dvs fakta som man inte kan problemisera, ren fakta. objektivt?

Man blir yr av sånt där..! Vetenskap ser jag inte riktigt som fakta, eller direkt kunskap så, vetenskaplig kunskap ändras , och kan aldrig direkt fastställas då tekniken hela tiden utvecklas.
Men det är ju däremot allmänbildning i nuet så kunskap är det iof alltid.

Så nu vet ni ;) haha

Skolan har annars gått bra =) hade mitt första seminarium och vi hade värdens bästa lärare:D

Igår fick jag föresten reda på att mina blodvärden va dåliga:( blodcentralen ringe mig och sa att jag skulle kontakta vårdcentralen, det låg på 104 när man som minst ska ha som tjej ca 117.
Där förklaras min trötthet, illamående och yrsel.

Förra gången jag tog blodvärdet va för ca 6 månader sen.
Då låg det på något med 123. Då åt jag även mindre o vägde mindre.
Jag trodde att mina värden skulle vara rätt bra nu när jag börjat äta mer än vad jag gjorde förr.

Ringde vårdcentralen i morse, fick en akut tid kl 11. Vilket ja inte kunde säga ja till. Eftersom jag hade lektion då.
Och ja! Skolan går före hälsan just nu! Vill inte missa något =)
Jag hoppas på att dem har tid i morgon efter skolan.

Nu ska jag läsa igenom en bok som jag läste ut igår men som borde upprepas lite så jag är beredd för föreläsningen i morgon=)

Pussssss*


Smaaaarta kommentarer;)

Mkt smarta kommentrarer jag fick i mitt förra inlägg :P
Åkte till affären för några timmar sen, köpte lite osaltade nötter, o äpplen. Tog en ca 35 mins promenad tillbaka till älskling igen, åt middag o satte igång med att läsa om studieteknik som ska vara utläst på fredag :)

Det går helt okey, det osmartaste jag kunde ha gjort va att sätta mig här.. vilket jag gjorde, vilket va rätt osmart sagt av mig just nu eftersom det fattar ni ju nu när ni ser mitt inlägg:P haha.
Men gjorde lite varm chocklad, åt lite nudlar från Hannes tallrik :P o nu efter detta blogginlägg ska jag sätta igång igen =P

Pratade med hon jag ska köpa en bok av i morrn så i morgon kl 12 så är jag ännu en bok rikare o 170 kr fattigare.. Men littraturen kostar. Jag hade inte räknat med så mkt annat :)

Jag och bejbii kom föresten fram till hur mysigt det egentligen är att bara sitta o prata med varandra.
Oftast när vi tex äter middag tillsammans brukar vi alltid sitta vid datorn o se någon serie eller nått samtidigt. Det blir inte så socialt då..
Så idag åt vi middag vid köksbordet, vilket ledde till att vi verkligen hade tid att prata, disskutera saker o spela kort:D Mysigt!! Just middagar är en bra tid att faktiskt skippa datorn, plugg osv o umgås istället =)

Nu ska jag fortsätta med läsandet=) o sen sova! 
Pussssssss*

Snart alla böcker fixade=)

Kom hem till älskling för en liten stund sen.
Vart i skolan o köpt två böcker. Fick 2 st för 200 kr:D Vilket jag sparade ca 200 kr på :P
Sen tänkte jag köpa en annan bok som tjejen som jag köpte de andra böckerna av inte hittade :/

I kön nästan precis på väg att betala boken 240 kr så kommer en annan tjej bakom mig o frågar om jag vill köpa hennes istället:D jäkla tur man har! Den får jag köpa för 170 kr, men jag sparar iaf 70 kr på det:P

Nu är det bara 1 bok till som jag behöver införskaffa, eller egentligen 2 men den hoppas jag på att få när jag blir medlem i lärarförbundet :P
O den anda boken ska jag försöka hitta i biblioteket som dagslån, eftersom det bara är 24 sidor man ska läsa i den så känns det onödigt att köpa hela boken =)

Nog om Böcker :D

Jag börjar faktiskt bli små nervös inför i morrn o dem andra dagarna som kommer då jag insåg att vi har en jäkla massa plugg..
Tills tordags ska jag läsa dem där 24 sidorna, " vad är kunskap? "
Och tills fredag ska jag läsa en hel bok på 90 sidor " studieteknik" Den boken kommer vi också disskutera en del om också o jag tror det blir semenarium uppgifter på den.
Såg också att efter nästan varje semenarium så kommer vi även få gruppuppgifter som vi antigen ska redovisa på något sätt till nästa semenarium.. Sen allt läsanade på det. Men jag antar att jag är små nervös nu eftersom jag inte är van vid den här studietakten.
Iof hade jag inte förväntat mig att studietakten skulle vara lugn heller, jag va/är väl förberedd..
Jag måste bara göra mig pepp på att läsa en jäkla massa böcker nu o förstå dem också!..

Är som jag skrev igår ledig idag:D
Hannes tycker jag är dum i huvudet som sitter här o bloggar än att sitta o titta på How I meet you mother med honom:P Hahaha.
Ska nog göra honom lite sällskap nu:P Sen vet jag inte riktigt vad som händer.
Tog en ca 30-35 mins promenad i morse, men tänkte ta en till o gå från riksten till tullinge o handla lite.
Jag har varit lat på träningen på sista tiden, dååååååååååååligt. Jag måste ta tag i det där nu:D hhaa.

pusss*


Jag blir som liten på nytt när humöret vänder

Jag vaknade för ett litet tag sen dock på helt fel sida!
Hade tänkt gå ner till affären, mest bara för att ta en kall promenad o sen handla något gott. dock vråkade jag slumra till o när jag vaknade insåg ja att affären stängde om 10 min.

Jag blev som 12 år på nytt o allting va Hannes fel självklart!:P  Hahah.
Hannes har dock en tidens att alltid reta mig då när jag mest av allt vill att han ska tycka synd om mig just för den stunden :P
Allt va bara fel, utbildningen kändes fel eller egentligen i princip allt. Jag ville bara lägga mig på marken o gråta typ haha. Men lugn, så långt gick ja inte ;) haha. Någon som känner igen känslan?? :P
Nu är jag iaf på toppen humör igen efter att han snott några skedar nudlar av älskling o ätit en bit 85 % chocklad o kaffe!=)

Föresten pratade jag med hon som ville sälja böcker till mig, så i morrn ska jag köpa 2-3 böcker av henne :) Alla böcker för halva priset =) Riktigt bra!!:P
Ska kolla upp vilka böcker som behövs för del kurs 2 o 3 me, eftersom hon verkar ha en del att sälja. I bland ska man ha tur :):):)

Nu ska jag ta reda på min "fina" klädhög som jag tryckt in under en pall, mest bara för att den inte ska irritera Hannes:P Dock irriterar den mig rätt mkt nu då jag inte hittar något ur den...


Första dagen i skolan:D

Idag va dagen då Emma började skolan!;P
Haha nej, men det kändes faktiskt precis som första dagen i gymnasiet i morse. Jag gick upp tidigare för att hinna fixa mig i godtid, nervositen fanns i magen o man va förväntansfull, glad men nervös på samma gång liksom
^^ haha.

Bussen va självklart 20 min försenad... tänkte i huvudet hur jag skulle skälla ut busschafören sen när bussen väl kom. Sjävklart gjorde jag inte det, Men i tankarna va jag nära.

Till saken :D
Väl i skolan så gick rätt bra tror ja, eller.. vad skulle kunna ha gått dåligt? vi hade ju bara instruktion om själva programet, blev indelade i grupper så man vet när man ska ha sina semenarium.

Gick till en bokaffär på skolan efter första "föreläsningen"

Tänkte köpa mig resterande böcker som fattades, en hade jag ju turen att jag kunde låna.
Som tur va så kom en som stod bakom mig i kön som sa att jag kunde köpa hennes böcker för halva priset :D
Toppen!:D Istället för att köpa en bok för 280 så får jag den för 140, där sparar man en del =)
Så täkte ringa henne snart:)

Hemtenta väntar redan den 12 feb.. det skrämmer mig smått.
I morrn är jag ledig, vilket känns rätt bra, O om jag är taggad fortfarande? Absolut!:D




Nu ska jag störa min fina pojkvän i hans spelande.


Okey :D Nu börjar jag blogga igen!

Jag har faktiskt varit lite nära att stänga ner det där med bloggandet, men jag tror jag ångrade mig lite i sista sekund. Nu kan jag ju faktiskt skriva om livet som lärarstudent:D

Det har inte hänt så mkt sen jag senast skrev mitt inlägg för sådär 100000 år sedan.
Men jag ger bloggen en ny chans. Eller mitt skrivande en ny chans kanske man ska säga?

Den här bloggen kommer ju nu handla mkt om mitt liv som lärarstudent. Och för engångs skull känner jag att jag iaf har nått att skriva nu.
För i morrn så börjar jag skolan:D
Jag va nästan nära att mista min plats i tordags faktiskt.. Klantig som jag är så missade jag upproppet och inskrivningen. Panik !! Åkte till skolan i fredags, och som tur va så fanns det platser kvar på min utbildning. Så jag kunde skriva in mig, få schema och fota mig. En lättnad när jag gick därifrån sen =)

Idag lånade jag en av mina första studentlittratuerer=) Åkte till skolan idag där bibliotektet har öppet. Fick dock bara tag på en bok då resten va utlånade redan. Antar att det blir att köpa böcker i morgon, o hoppas på att kicki har någon eller fler hemma sen hon gick lärarprogramet. Men den här veckan tror jag o hoppas jag iaf att vi inte kommer behöva några av alla dessa böcker. Då har jag några dagar på mig att hinna fixa alla =)

Det är grupp semenarium redan på tisdag. Så antar att det börjar rätt hårt på en gång.. LÄskigt:S
Jag är nervös!:D Men taggad!

Jag lovar att skriva hur dagen va i morrn :D
Pussssssss*


Ehm.. jaa..Men jag bjuder på den här ;)
Bara för att ja är glad, nervös och taggad för i morrn :D:D:D


2010

Gottnytt år ! en dag försent =)

Nyårsdagen spenderades med några tjejkompisar, först förkrök , sen fest och sen avslutade vi kvällen på krogen i södertälje =) Hade en grym kväll!:D <3

Jag är trött och seg idag, Hannes fick mig att åka o handla idag när jag låg i sängen med huvudvärk.
Dock blev bussen försenad vilket gjorde att ja missade bussen tillbaka. Så det va bara att gå ca 30 min till älskling... jag gick nästan o svor för mig själv då. Trött o bakis o det sista ja ville va egentligen att röra på mig :P
Men nu kan jag se det positva:D jag fick en uppfriskande promenad!:D

Jag orkar inte skriva så mkt idag, uppdaterar mer sen ikväll eller i morgon.

Föresten...


Jag ska bli student på södertörn i vår:D



Jag är taggad:D Men galet nervös!
Jag tror första dagen är den 17:e.

Mycket funderingar nu "valde jag rätt" "borde jag vänta till efter sommaren att plugga?"
"Kommer jag klara av studierna? " är jag redo för att studera nu minst 3 år? "
" Är det verkligen lärare jag vill bli? "

Nej! jag är redo! jag har velat det här så länge o gått runt i flera månader o hoppas :D
Om jag pluggar nu är jag klar när jag är 23, fler möjligheter finns kvar, jag är fortfarande ung då och möjligheter är många=) I morrn ska jag köpa skolgrejer! hej stundetliv:D

RSS 2.0