Hare bra i skolan :D

Jag och Nathalie har precis ätit Lunch och fikat nyss :D kommit en bra bit på vår rapport, o hittat bra grejer att ha med och att skriva om :D Vart självständigt arbte idag, gillas!!



Lekt med camen har vi också hunnit göra! :D hahah

Vetenskaplig rapport

Har haft en bra dag, med flera intressanta föreläsningar! =) Vi fick äveb reda på mer om hur vår lilla vetenskapliga rapport ska se ut och fått valt ämne. Ja o nathaliee ska skriva om hur miljön kan påverka hälsa/ ohälsa för ett barn. O skriva en rapport om det på 7 sidor. Meen det blir nog inga problem eftersom det är ett intressant ämne!:) Ikväll blire att komma på intervju fråga, o förbereda oss för semenariet i morrn.

Har vart i Luleå centrum idag iaf efter skolan :D handlade en mysig kofta o linne:D En bra dag!

I Luelå nu

Sitter I Nathalies säng ( det va ensamt i min trots 2 m avstånd :P haha) o har det hur bra som helst =D Skrattat så vi fått ont i magen , o snart ska vi planera våra dagar i Lueå:D Vårt vandrarhem låg en bit ifrån skolan, typ 20 minuter me buss så det var längre än ja trott, men det funkar =)

Nuuuu blire planering o fix inför i morrn ;D vi ska tydligen påbörja någon rapport o fixa intervjuer.. Denna gång skare handla om folkhälsoproblem.. Får veta mer i morrn! Saknar redan min älskling, men vi ses iof till helgen :D Längtar!!!

På Arlanda

På arlanda nu, o ska snart gå på flyget . Är trött!!!! inte blivit mkt sömn i natt då jag legat helspänd på att inte försova mig. Blir kaffe på flyget!!=)

Skriver när ja är i Luleå istället =) Puss

Pappa <3

Jag camade med pappa för en liten stund sen. Pappa har jag nog inte träffat på ett flertal månader, och trots att saker o ting är som det är saknar ja honom.

Pappa är smått rolig, o är bra på att komma med sköna kommentarer, dock blev han besviken på att folk tror att han var 75 när han endast är 54-56? hahah. Men dåliga levnadsvanor sätter sina spår.

Pappa: Jag frågade ett par utanför tvättstugan om dem ville gissa min ålder, och dem gissade på 75, det va inte snällt.

Jag : (mer förvånad över att han va vid tvättstugan) Haha nej, men vaddå tvättar du??!! :O

Pappa: Nej jag satt utanför o drack öl.

Vissa människor går inte att ändra, Ibland får man acceptera saker o ting antar ja... O med pappas levnadsvanor så tror ja inte att han kommer bli hur gammal som helst, så det är lika bra att acceptera hans drickande, o börja visa hur mycket jag Älskar min pappa! <3


Idag.. mår ja inte bra :P

Kvällen va riktigt bra igår :D trots att festen hölls i Riksten, lärde känna riktigt trevliga tjejer som bor här. Så nästa helg ska jag o 3 eller 4 av dem ja lärde känna äta middag hemma hos en av oss o sen utgång :D
Gick hem till Hannes sen, för hans lägenhet va bara huset framför där själva "feste" höll till.

Kan inte påstå att ja mår bra idag, huuvdvärk. Men ska dricka lite mer kaffe o sen hem o packa, senare blir det middag hos Hannes familj =) En perfekt Söndag!

Failade så mkt som de bara gick att faila på

Tentan gick sämst, ja räknade ut poängen nu i efterhand o insåg att ja hade glömt svara på en fråga som va värd 16 p. O nu hittade ja svaret på den frågan o insåg att den inte alls var så speciellt svår..
Jag failade rejält med andra ord...

Men nu jävlar ska jag plugga in det ja ansåg va svårt o sen satsa på omtentan! Men ja är frustrerade iaf.. Aja nya tag, att göra omtenta känns ju inte alls så jätte kul. Ja hoppas man går göra den relativt snart!...

Ja tappade iaf lusten att göra nått ikväll! ... fan!

Tenta ångest............!!!!

Uhhh har suttit i flera timmar nu, och det här suger. Min hjärna är helt död av all information. O ja har så mkt mer kvar att läsa och anteckna.

Har iaf mött en jätte trevlig tjej som bor i samma hus som mig idag =D så var nyss ute på en rök "paus" med henne. På lördag planerar vi att dra på en fest tillsammans här i Riksten =D Ett bra sätt att lära känna folk här.

Men åter till tentan så stiger tenta ångesten sig på mer o mer :S Uuh ja vill fixa den här tentan. Ska fortsätta nu i ett par timmar till, vill inte gå o lägga mig allt för sent heller eftersom ja borde va någelunda pigg i morrn när tentan ska skrivas. Men det är så mkt som ska präntas in!!! o ja vet att det nog kommer vara väldigt öppna frågor, frågor som man måste utveckla en jävla massa på eftersom att man skriver tentan hemma o har möjlighet till böckerna. Så antar att det kommer bli som en mini hemtenta fast med 4 h maxtid...

Meeen ingen ide o klaga. Den ska ju skrivas ovasätt o ja borde ägna min tid åt att fortsätta nu...................


Isaa saknar dig!! =( <3 så typiskt att man ska bo långt ifrån varandra, men den 8:e så jävlar :D Kryssning!! =D=D Kan inte bli mer än bra på den fronten! och det bästa av allt är att det inte är långt kvar dit!=P

All in!

Hade nyss projektmöte på 15 minuter. Igår höll vi på i 2,5. Så mkt att fixa tillsammans, och nu har en hoppat av så då måste vi göra hans del också...

Meen somsagt. Idag är det All in på tentan och vi valde att fokusera på projeket i morrn istället när tentan är över.
Nu ska jag fortsätta läsa denna:




Tillbaka till arbetsterapins historias värld! Puss*


Så jäkla rätt!

Mina 2 dagars praktik har varit super !=DDet kändes helt rätt att vara där =D. Kände verkligen att det är  ju det här jag vill jobba med! =D  Trivdes verkligen på stället jag var på också!=)

Var helt lyrisk när jag kom till Hannes igår o berättade om allt jag fått observera. Arbetsterapeut känns som gjort för mig! så kände jag inte när jag praktiserade som lärare. Men nu vet jag att de är så här det ska kännas när man valt rätt yrke! =D Kan ju säga att motivationen till att plugga till tentan höjdes! den höjdes till allt=D

Är glad att ja valde bort lärarprogrammet och så tacksam för att att ja kom in på arbetsterapeut programet, också med tanke på hur många det var som sökte till högskolan detta år!=)  Om 3 år har jag en högskole utbildning och får jobba med det jag verkligen längtar efter att få jobba med. Bara tanken får mig att lee!=D =D =D

Nu har jag för en stund sen kommit hem efter att ha handlat mat med älskling på Willys, och precis hällt i mig Elorado nudlar och grovmacka =P Ska plugga till tentan nu, och om några timmar väntar ett projektmöte=) Som ska redovisas på måndag i Luleå. Ska bli kul då o träffa sin projektgrupp in real life =p


Politik o Valet...

Jag blir förvånad över att folk har varit så lyriska över detta val, men det är nog pågrund av att ja är TOTALT ointresserad..
Självklart kan det gälla min framtid, och beroende på vilket parti som kommer styra Sverige kommer säkert ja på ett eller annat sätt märka av.
Meen jag kan fortfarande inte göra nått åt saken, jag kan rösta men mer kan ja inte påverka valet, o då spelar det ingen roll hur arg eller glad ja blir över restultatet. Det blir som det blir.

Meen jag bryr mig så pass mycket iaf att sverigedemokraterna kommit in i riksdagen. Det är bara sorligt.. Sverige kan inte längre utmärka sig att vara ett land som kämpar för demokrati..dem som röstat på detta parti kan utmärka sig som rasiter, o att antalet var så många som röstade på dem förvånar mig inte. Räknar ja bara dem i min släkt så har vi kommit upp i ett antal, o valet visade tydligt att det var fler som hade samma tankar. Sverige är ett land fullt med smyg rasister, tyvär..

Men ja tänker inte hålla på o tänka på detta o prata om det, för jag kan ändå inte ändra nått.






En mysig dag!=)

Har lunchat o fikat på en mysigt cafe inne i stan idag, fixat med projeket som blev bra, börjat sätta ihop dem olika projektdelarna. Nu är den jobbiga delen på projektet över.. Det som är kvar på projeket är grejer vi tillsammans i gruppen ska fixa med!=) Ännu ett stressmoment borta! har även köpt flygbiljett !=)

Nu över till tentan som går segt!!:S Ska stänga ner snart o plugga i 1-2 h innan ja somnar. I morrn blire ju praktik:D Fast det känns just nu mer som ett stress moment än något ja ser framemot. Lite fel vecka.. Meen ja vet ju exakt vad som ska pluggas in nu .. nästan iaf! så det är bara o läsa på bussen till o från praktiken o anteckna hemma.

Bejbiii träffar ja på tisdag också! underbart!=D




Mot city

Ska åka in till stan nu till något mysigt fik o plugga med en tjej från klassen =)
Blir toppen! boka flygbiljetter ska vi också göra, 1 vecka kvar!=D Men innan dess blir det tenta plugg fööör all min fritid denna vecka, min första online tenta=)

=)



Du är som musik i mig, och jag tycker om dig mer för varje dag vi har tillsammans..



Åskväder!

Vaknade 5 i morse o hörde hur det regnade , åskade o blixtrade :S Här snackar vi oväder!:S o ja avskyr åska!!! Hade lite svårt o somna om efter det men va glad att ja slapp gå ut i morse iaf =)
Skippade träningen pgr vädret o träningsvärk. O nu sitter ja här igen med samma grejer... o tiden går för fort, som alltid!

Ska fortsätta nu, antar att ja har börjat bli lite klokare, men endast lite o ja behöver läsa maaaaaaaassaaa mer för att förstå allt som ja bör kunna. Men om 2 veckor åker ja till Luleå o stannar 4-5 dagar :D Ja längtar! lite avbrott i vardagen, o sen få träffa alla i klassen igen =) Sen att ja ska dela rum med en från klassen gör allt mkt roligare. Denna gång blir det ett vandrarhem nära centrum ! Förra vandrarhemmet kändes lite avlägset o ensamt=)

Meen från o med nästa vecka ska jag försöka ändra mina rutiner. Tar nog ett tag innan man hittar sin rutin, men att plugga hemma endast funkar inte, ja behöver se människor i min vardag!!

Saknar dig bejbiii

Sitter här med ett ton med böcker som vanligt.. men kommer ingenstans...
varit o tränat i morse iaf! =)

Men de är dags o böja nu, efter en kopp kaffe till! min drog.

Saknar dig Älskling ska ru veta! <3



Tenta var det!

Så lätt att snozzaa

I dag var min plan att ta mig upp tidigt o börja morgonen med ett gympass.. typ vid 8 för att sen ha resten av morgonen och dagen på mig att plugga. Meeeen! har man inte någon direkt tid o passa så blir det lätt att man snozzar istället. Kom iväg vid halv 10 iaf men med dusch, sminkning o allt det inräknat så va jag inte klar för än vid 11,30...! dame!...

Aja.. pluggandet har gått dåligt idag iaf men ja ger inte upp :)

tänkte spendera min kväll med dessa böcker som jag hämtade ut idag-->

Varav den tjockast är på engelska..  O inte hellar var dem billiga, snarare snordyra! men vem har sagt att det skulle va billigt o plugga, särskillt distans studier, här snackar vi om att tusenlapparna flyger iväg... Men jag gillar mitt val ändå !=)  


Nuuu ska jag inpränta lite termer o begrepp o försöka sammanfatta lite av det ja läst. Projeket la jag åt sidan idag. Sen om några timmar blir det sex&city time! Sånt gillar vi! O det är bra att ha nått o se framemot i all den här röran =D


Föresten fick ja praktik idag=D=D=D
Måndag o tisdag, ett stressmoment att bocka av!=D lättnad, ser framemot att komma ut på två dagars praktik=)

En hel drös med plugg och ingen praktikplats...!

Har suttit sen 8 i morse med skolarbete, eller först föreläsning från 8-11. Det var faktiskt lite skönt o kunna vakna upp hos Hannes, inse att föreläsningen börjar om 10 min, på min mjukisbyxor--> fixa kaffe---> sätta på datorn, --->logga in på ltu--> o föreläsningen är igång =D 
Även om jag faktiskt skulle föredrar föreläsningar i skolan så uppskattar man dem morrnar då man först ser att det regnar ute, klockan endast är 8, o man slipper fixa sig o gå ut i kylan!=D

Meen i morrn blir det nya tag! Som inte innebär att ja kommer sitta hemma. 
Blir nog gym o sen sitta i Södertörns bibliotek med min rosa mini dator hela dagen!=D Jag pluggar alltid bättre när ja inte befinner mig på hemmaplan, fast det har ja nog nämnt förut :P

Lite problem med praktikplats!:S ska ha praktik 2 dagar , valfri vecka fram till vecka 39. Vilket innebär att ja måste ut på praktik antingen denna vecka eller nästa.. Idag fick ja iaf tag på en arbetsterapeut o hon skulle höra av sig i morrn om ja kunde få följa med någon under 2 dagar. Om inte..?! då undrar ja om ja ens får godkänt på delmomentent?:S De får lösa sig på något sätt..

Nu ska jag återgå till skolarbetet! vill inte gå o lägga mig för än ja känner att ja gjort de ja hade hoppats på att ja hade gjort igår=P Puss^^


Mys hos bejbii

Hemma hos älskling nu=)  haft en bra dag med att fira Matilda =)

ska snart sova, men har suttit o lekt med min nya mini dator=D Fiick ett ryck igår och åkte in till stan istället när ja egentligen bara hade tänkt åka ner o handla lite mat&frukost, tog mig in till stan istället o hittade en fin mini dator, rosa o vit=D en middag o ett glas blev det också med en vän! 

Kommer ha stor användning nu iaf för en mini dator när ja nu pluggar distans! Jag kände att ja kunde unna mig det efter allt jobb i sommras:D
 



Föreläsning



Sitter på föreläsning :D skönt att kunna sitta hemma medans man ser folk sitta i undervisningsalen där läraren föreläser;)

Gomorgon=)

Jahap, sitter här igen med en massa ångest över skolan och tusen saker att göra..
Men idag går det betydligt enklare=) Jag tror mig veta ungefär vad de är ja ska skriva nu, och i morgon har vi projektmöte så då kan jag disskutera o prata med min projektgrupp då=)

Ska skriva ett kort inlägg, o fokusera mer på det ja just nu håller på med istället.

Meen först: Mitt hem!=D



Stökiga hall.

         

Mitt "stora" rum, säng o matbord.


        

                       


Mitt fina Kök!


   

Mini badrum!=)



Ikväll blir det kräftor med bejbii o hans familj =) O om 1 timme är det föreläsning, så borde sätta igång nu =)

Aaaaaaaaaarg!!!!!

i 2 dagar, i 2 dagar har ja suttit med projeketarbetet!!! o nu fick jag reda på att ja skrivit om fel grejer.....................................

My home

Åå så var man hemma igen...
Datorn dog ju i princip när ja verkligen hade kommit igång med projeketet...! min karma är inte på min sida idag, iof va den inte det igår heller...

Nackdelen med att vara hemma nu! är att ja kommer på tuuusen grejer att göra istället för att skriva. Skulle gärna vilja visa bilder på hur jag bor =) Tycker ja fått det så fint!! 
Jag gillar  som säkert fler av mina vänner vet rosa köksprylar o badrumsgrejer, medans mitt "stora" rum har mer neutrala färger som svart o vitt o lila små detaljer så som lampa & ljus. Jag vet inte om det är en period ja hamnat i bara, men rosa köksprylar och badrumsgrejer har nu blivit något ja köper på mig ofta! Meen måste erkänna att det faktiskt blev både mysigt o fint! Älskar numera att gå in i mitt kök o badrum hahaha. Tyväääär avskyr ju min pojkvän denna "period" :P Meen så länge vi inte bor ihop än så är det lungt :D måste passa på så länge ja bor själv :P

Ska plugga vidare i någon timme, o sen se till att städa o ta bilder o lägga ut på bloggen !=D  




Har någon sätt dessa grejer någonstans?? Dessa grejer ligger på min " vill ha " lista=)

Lyckat...!

Varit en effektiv morgon! var precis på gymmet och sprang 30 min!=D 

O nu sitter jag i skolan och tänkte plugga hela dagen.
Insåg att min datasladd dock var hemma .... klantigt! antrar att batteriet kommer hålla ca 1,5 h så bäst ja sätter igång med skrivandet. 

Ganska jobbigt ändå med distans, hade vart skönt o kunna träffa sin projektgrupp o ha semenarium innan tentan. Har hur mkt som helst att göra pluss att jag måste få tag på en arbetsterapeut som ja kan paktisera hos i 2 dagar. Ska såå klart bli kul! men då försvinner dock två dagar av att kunna plugga..

Hoppas ni får en trevligt dag =) Nu ska jag skriva om hur handikappsomsrogen fungerar nationellt.  Puss*

skolan och vandrarhemmet i Gammelstad!

I skolan i Luleå har dem en Ltu butik inne vid entren till skolan! Lite små sött sådär:D



Där sålde dem allt från fula tröjor, till små älgprydnads saker, till mössa, nyckelringar osv. Vem som nu vill ha sånt?! Kan iaf säga att man märkte att man var i Luleå då mkt prynader, nyckelringar va formade som små älgar:D

I luleå bodde jag på detta vandrarhem!

            

Ett mysigt vandrarhem, men med ett stort minus som säkert dem icke mörkrädda människor istället skulle se som ett pluss var att stället låg vid en kyrka!:S med massa små jätte gammla små, risiga stugor överallt!!=S (syns dock inte hur risiga dem egentligen är på bilden!) Jag kunde skymta gamla gardiner vid fönstrerna, och jag ville inte veta hur dem såg ut innuti!

Men folk idag betalar tydligt dyrt för att få bo i dessa stugor, eftersom att dem stugorna förr var till för dem människor som skulle åka till kyrkan o be, eller vara med på gudstjänst och bodde långt ifrån. Jag antar att dem är populära att bo i just för historien bakom dem?

Jag trodde först dessa stugor tillhörde vandrarhemmet o att de var där jag skulle bo, när jag vid 19.30 tiden i mörker försökte hitta vandrahemmet som låg precis efter att man passerat dessa. Tack o lov gjorde det inte det! o ja slapp bo i stugorna!:P




Mitt rum på vandrahemmet, mysigt sådant! men ensamt på kvällarna. Men vecka 39 när ja åker till Luleå igen så kommer det bli betydligt roligare, lärt känna lite folk nu=D


Ny design:D gillar!!!

Gillar min nya design :D Tack Granis!!!=D=D=D

Nu får ja bli en bättre bloggare! i sommras bestod största delen av mitt liv av jobb.. Nu består det av betydligt roligare saker =) o därav roligare saker att skriva om! Arbetsterapeut programmet tror ja är helrätt för mig :D även om pluggandet går rätt trögt nu... Men jag kommer nog in i det snart =)

Emma Wahlberg Karlsson , arbetsterapeut:D Hur bra låter inte det?!
Nu ska jag fixa kaffe och fortsätta.. det får bli min dag. Jag satsar på o ta lunch paus vid 14.

Nu när jag pluggar distans får ja utforma mina dagar lite som jag vill=) Vilket känns både skönt men svårt..
Men min nya rutin från o med i morrn på vardagar ska iaf bli:

* Befinna mig i flemingsbers station 8 och träna! Några dagar i veckan eftersom jag köpte gymkort där igår =)

* Plugga från typ 9-12 i Södertörnsbibliotek. Därefter start med pluggandet från 13-16 eller 17.

Tror det kan bli rätt bra.. om jag nu lyckas följa detta "schema".

Tillbaka till projeket var det ja =) Pusss!


Nytt yrke!:D

Va mkt det varit den senaste tiden..!
Först har ja ju jobbat som en tok, och nu har jag även bytt utbildning!:D

Lärarprogrammet var verkligen inget för mig, och istället ska jag nu bli arbetsterapeut!:D Distans i Luleå. 
Sitter just nu med en ton med plugg, och även om det känns motiverande så har ja fastnat o där försvann den motivationen ... bara kämpa på! har projektmöte på fredag, och det vore illa om jag då inte gjort mkt alls...

Ny design är på G iaf:D

RSS 2.0